Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av hälsa och välmående. I många år arbetade jag som hälsovårdare och sjukskötare. En strävan efter ett mer holistiskt synsätt på vår hälsa gjorde att jag sökte mig till olika utbildningar såsom stressterapeut, mental tränare och qigong instruktör. Via TCM, traditionell kinesisk medicin hittade jag värdefull kunskap om kroppens energiflöde samt en djupare förståelse om hur vårt sinne och våra känslor påverkar kroppen och tvärtom.

Den viktigaste pusselbiten i mitt sökande hittade jag något år senare, 2015 via mina andliga lärare Patrick och Eija, vilka står bakom Luxia Borealis. Kunskap om den mångdimensionella människan bestående av kropp, själ och ande samt att jag fick lära mig hur man kan arbeta med sina egna känslor enligt den andliga metoden Luxia-Method®, fyller mig ännu med stor tacksamhet.

Via föreläsningar, kurser, gruppträffar eller enskilda samtal delar jag gärna med mig av de kunskaper och erfarenheter som varit till nytta för mig själv och andra. Det kan t.ex. vara stresshantering, avslappning, meditation, qigong eller andlig personlig utveckling med hjälp av Luxia-Method®. Du kan också få avslappnande eller smärtlindrande öronakupunktur.

Kontakt med mig få du via e-post: therese@naturligtvis.fi eller via telefon 050-5004106. Du kan också ta kontakt via min hemsida naturligtvis.fi eller via Instagram eller Facebook.

Med hopp om att våra vägar korsas

Therese


Mitt mål är att föra den ayurvediska läran hem till dig på ett så enkelt och jordnära sätt som möjligt utan att ta bort djupet och kärnan från denna forntida kunskap. Den ayurvediska läran hör inte endast till den österländska delen av världen eftersom den berättar för oss om livet i sin helhet och ger oss vägvisare för att leva ett hälsosammare liv. Den kunskap som getts om naturen, kroppen och vad en hälsosam livsstil innebär gäller jordklotets alla hörn, såväl i öst som i norr har vi nytta av dessa vägvisare.


Vi behöver kunskap och rätt sorts förståelse för att kunna handla på ett sätt som kan skapa goda förutsättningar för vår hälsa, föra harmoni till kroppen och in i vårt egna vardagsliv. Med rätt kunskap, förståelse och verktyg kan vi leva ett liv i välmening och samtidigt må bra. Dessutom bjuder vi även in goda kvalitéer för vår omgivning när vi gör hälsosamma förändringar för våran egna skull.

Mitt namn är Victoria och jag är ursprunglingen från Göteborg men är sedan några år tillbaka bosatt i Finland. Jag håller kurser, föreläsningar, workshops och konsultationer på främst svenska men också engelska för att hjälpa dig förstå dig själv bättre och få en mer omfattande syn på det här livet.

Jag har själv erfarenhet av både fysiska och mentala besvär genom en något svår livsresa innan jag bestämde mig för att flytta till Finland. Detta har gett mig både insyn och förståelse för vad som kan behövas i olika situationer i livet. Utifrån de två huvudsakliga utbildningar jag slutfört kan jag ge dig rådgivning som stödjer dig och förbättrar din helhetshälsa. Jag har studerat både till ayurvedisk livsstilskonsult hos Sangeeta Balaprakash och genomgått en längre lärarutbildning i Luxia Method® hos mina andliga lärare Patrick Winquist och Eija Kuukari där en djupdykning in i sig själv var nödvändig för att få en djupare förståelse om hur man kan hjälpa andra människor på bästa möjliga sätt.

Mera information på www.ayurvedaluxia.com

Vill du boka en tid till en konsultation eller anmäla dig till en kurs? Skicka ett meddelande per e-post till victoriairene44@gmail.com eller via telefon +358 40 355 3693


Vyöhyketerapia Luxia

Mitt namn är Riikka Välimäki. Jag är född i Vasa i Österbotten och nuförtiden bor jag i Suonenjoki. Jag är en verklig naturmänniska som trivs i naturen under alla årstider. Jag är intresserad av och finner inspiration hos den alltjämt föränderliga naturen samt hos växter och örter och jag hoppas också att jag får lära mig mycket mer om dem i framtiden.

Redan som ung ville jag hjälpa människor. Till en början utbildade jag mig till närvårdare och detta yrke utövade jag sedan i flera år.

Det kom en tid i mitt liv då jag började leta efter hjälp och stöd till mitt välmående som helhet. Efter att ha fått goda och helande erfarenheter blev jag till slut ivrig att börja studera zonterapi.

Jag upplevde direkt att zonterapin var den behandlingsform jag kunde ställa mig bakom med hela mitt hjärta. Där behandlas människan naturligt och som en helhet. De behandlingar jag gör utformas alltid utgående ifrån kundens behov just vid det tillfället.

Inom zonterapin masserar och trycker man på öronmusslorna och på bara fötter. Hela vår kropp befinner sig där som en reflektion i miniatyr, alltså lite som en spegelbild. Via dem kan jag behandla hela kroppens olika funktioner. Med hjälp av behandlingarna inverkar man på hur energierna rör sig i kroppen samt på energiflödena i hela energifältet. Då kroppens funktioner och energiflödet aktiveras möjliggörs även helande.

Under behandlingarna börjar livskraften flöda mer naturligt och slaggämnen sätts i rörelse. Nervsystemet lugnar sig, vilket inverkar positivt på bland annat ämnesomsättningen, lymfflödet och blodcirkulationen.

Under en zonterapibehandling behandlas alla kroppens funktioner i en logisk ordning och behandlingen räcker 60 minuter.

Mina behandlingsutrymmen finns i Suonenjoki på adressen Jalkalantie 160.

MItt modersmål är finska men jag pratar även svenska.

Du kan kontakta mig per telefon 044-0226979 eller via e-post vyohyketerapia.luxia@gmail.com


FYSIO LUXIA erbjuder fysioterapitjänster. Ann-Louise Kronlöf har 30 års arbetserfarenhet inom FPA:s krävande medicinsk rehabilitering i Vasa och som egen företagare i Dalsbruk.

Min mottagning finns fr.o.m 1.4.2023 i Suonenjoki vid Jalkalantie 160, i Luxia Borealis utrymmen. 

Även hembesök är möjliga. 

Fysioterapi med eller utan läkarremiss.

Övriga tjänster är Metamericbehandling, Footbic-tränare och lärare i Luxia-Method®.

Kontaktuppgifter: fysioluxia@gmail.comFb Fysioluxia, tel.nr.  050 575 1515. Hemsida under bearbetning.